Turna Evlat Edinin

Dünyada 15 türü bulunan turnanın sadece bir türü (Grus grus) Türkiye’de yaşıyor. Turnalar, dünyanın en hassas kuş ailelerinden biri. Türkülerimizde, şiirlerimizde, motiflerimizde yer alarak kuşaklararası yolculuk yapan turnaların Anadolu’daki neslinin devamı için doğal yaşam alanlarının korunması gerekiyor.

Uluslararası Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) Kırmızı Listesi’ne turnaların popülasyonu dünya genelinde “Düşük Öncelikli” ancak Türkiye popülasyonu “Tehdit Altında” olarak belirlendi.

Turnaların nesli;  ülkemizde üreme ve yaşam alanlarının yoğun tarım faaliyetleri ile tahrip edilmesi; sulak alanlarda kurutma, kirlilik gibi sorunlar, yasa dışı avcılık ve plansız yapılaşma, insan kullanımları nedeniyle azalmakta.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) olarak, ülkemizde kışlayan turnaların yüzde 95’ini barından Çukurova Deltası’nda izleme ve koruma çalışmaları yürütüyoruz.

Anadolu’nun bize mirası turnaların yaşamaya devam etmesi için desteğinize ihtiyacı var! Sembolik olarak bir turna evlat edinerek sevdiklerinize ve doğaya en güzel hediyeyi verebilirsiniz. Evlat edinin, yaşam alanlarının korunması için yürütülen çalışmalara destek olun.

NOT: Bu bölümden yalnızca bireysel bağışlar kabul edilmektedir.

Bireysel bağışlar için uyelik@wwf.org.tr adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Şirket/Kurum ve Okul adı geçen bağışlarınız için Kurumsal İşbirlikleri ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. kurumsaliliskiler@wwf.org.tr

- 75 TL bağışınızda e-sertifikanızı tasarlayabilir ve e-posta adresinize gönderebilirsiniz.

- 125 TL bağışınızda e-sertifikanızın yanı sıra bilgi kitapçığı ve sertifikanızın isme özel hazırlanmış halini basılı olarak belirteceğiniz adrese gönderiyoruz.

- 170 TL bağışınızda e-sertifikanızın yanı sıra bilgi kitapçığı ve sertifikanızın isme özel hazırlanmış basılı halini ve ekilebilir, tohumlu kağıttan oluşan 3 adet kartpostal & kraft zarf setini belirteceğiniz adrese gönderiyoruz.

- 200 TL bağışınızda e-sertifikanızın yanı sıra bilgi kitapçığı ve sertifikanızın isme özel hazırlanmış basılı halini ve kapakları ekilebilir, tohumlu kağıttan oluşan, içerisinde 4 adet kartpostal bulunan not defterini belirteceğiniz adrese gönderiyoruz.

- 330 TL bağışınızda e-sertifika, bilgi kitapçığı ve sertifikanızın isme özel hazırlanmış basılı haliyle birlikte türe özel hediyenizi belirteceğiniz adrese gönderiyoruz.

- 365 TL bağışınızda e-sertifika, bilgi kitapçığı ve sertifikanızın isme özel hazırlanmış basılı haliyle birlikte türe özel hediyenizin yanı sıra kalp şeklinde, kır çiçeği tohum topunu belirteceğiniz adrese gönderiyoruz.