Sembolik olarak bir turna evlat edinerek sevdiklerinize ve doğaya en güzel hediyeyi verebilirsiniz. Bu sertifika ile WWF-Türkiye'nin ülkemizde yürüttüğü tür ve doğa koruma faaliyetlerine destek oldunuz.
E-sertifika dışındaki seçeneklerimiz
pandadukkan.com'da
![]() |
Turna Sertifika & Tohumlu Not Defteri Set |
![]() |
Turna Sertifika & Tohumlu Kartpostal Set |
![]() |
Turna Basılı Sertifika |
- İsme özel hazırlanmış e-sertifikanız sipariş sonrasında e-posta adresinize gönderilir. İşlem sonrasında basılı sertifika gönderilmeyecektir.
- Sembolik bir evlat edinmedir, spesifik olarak bir hayvanı evlat edinmiş olmuyorsunuz.
NOT: Web sitesi üzerinden yalnızca BİREYSEL işlemler kabul edilmektedir. Şirket/Kurum adı geçen talepleriniz için lütfen Kurumsal İşbirlikleri ekibimiz ile iletişime geçin.
Etkisi nesiller boyu sürecek bir hediye…
Dünyada 15 türü bulunan turnanın sadece iki türü (Turna (Grus grus) ve Telli Turna (Anthropoides virgo)) Türkiye’de yaşıyor. Turnalar, dünyanın en hassas kuş ailelerinden biri. Türkülerimizde, şiirlerimizde, motiflerimizde yer alarak kuşaklararası yolculuk yapan turnaların Anadolu’daki neslinin devamı için doğal yaşam alanlarının korunması gerekiyor.
Uluslararası Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) Kırmızı Listesi’ne turnaların popülasyonu dünya genelinde “Düşük Öncelikli” ancak Türkiye popülasyonu “Tehdit Altında” olarak belirlendi.
Turnaların nesli; ülkemizde üreme ve yaşam alanlarının yoğun tarım faaliyetleri ile tahrip edilmesi; sulak alanlarda kurutma, kirlilik gibi sorunlar, yasa dışı avcılık ve plansız yapılaşma, insan kullanımları nedeniyle azalmakta.
WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) olarak, ülkemizde kışlayan turnaların yüzde 95’ini barından Çukurova Deltası’nda izleme ve koruma çalışmaları yürütüyoruz.
Sembolik olarak bir turna evlat edinerek sevdiklerinize ve doğaya en güzel hediyeyi verebilirsiniz. Bu sertifika ile WWF-Türkiye'nin ülkemizde yürüttüğü tür ve doğa koruma faaliyetlerine destek oldunuz.
Bağışınızı Garanti Çevreci Bonus Kart ile yaparak WWF-Türkiye’nin Doğa Koruma çalışmalarına katkınızı artırabilirsiniz.
WWF-Türkiye Açık Açık Platform Üyesidir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne 3787 sicil no ile kayıtlı Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na (WWF-Türkiye) Bakanlar Kurulunun 10.08.2009 tarih ve 2009/15313 sayılı kararı ile VERGİ MUAFİYETİ TANINMIŞTIR. Bağışçıların tabi oldukları vergi mevzuatı gereğince vakfımıza yapılan bağışlar vergi matrahından indirilebilir.