Türkiye'nin Canlarını Yaşatalım

Hepimizi derinden üzen, tarihimizin en büyük yangın felaketi için kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlarımız ile birlikte WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) olarak yangından etkilenen bölgelerde yaban hayatının yaralarını sarmak için çalışmalarımıza durmaksızın devam ediyoruz.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın vakfımıza verdiği izin ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yangın söndürme çalışmalarına destek olmak üzere, yüksek kapasiteli bir helikopterin ülkemize gelmesine öncülük ettik. Bunun yanı sıra ilk günden bu yana bölgedeki Veteriner Hekimler Odaları ve belediyelerimizin Veteriner İşleri Müdürlükleri ile irtibat halinde ihtiyaç duyulan malzemeleri bölgeye ulaştırmak için ilk yardım kitleri oluşturduk ve bölgeye gönderdik. Yangın sonrasında tekrar bölgeye dönen yaban hayvanlarının bakımı için gerekli medikal malzemeleri temin ederek ilgili üniversitelerin rehabilitasyon merkezlerine gönderdik.

İlerleyen dönemde yangın sonrası rehabilitasyon çalışmalarına destek vereceğiz ve afet durumları için yaban hayatı ilk yardım ve rehabilitasyonu için kapasitemizi güçlendireceğiz.

Yaraları Sarmak için Destek Ver

Ormanlarımız yanıyor. Ülkemizde yüzün üzerinde noktada başlayan orman yangınlarında kaybettiğimiz yurttaşlarımızın ve tüm canlarımızın acısını derinden hissediyoruz.

Yangınlara acil müdahale prensipleri gereği, kurtarma ve koruma çalışmalarını aksatmamak adına yangınlar bitmeden yangının içindeki yaban hayvanlarına müdahale edilemiyor. Bu süreçte bizler yangınların yaralarını sarmak için çalışan yerel paydaşlarımızla koordinasyon içerisindeyiz.

Bizler birlikte güçlüyüz! Yangınla mücadele ve yangınlardan etkilenen Türkiye'nin Canları'nın yaralarını sarmak için

SEN DE DESTEK OL!

Yılda 42 milyon ton oksijen üreten, toprağımızı ve suyumuzu koruyan, milyonlarca canlıya evsahipliği yapan ormanlarımız yaklaşık 10 milyon insanımız için yaşam kaynağı. Yangınlar ülkemizin bulunduğu coğrafyanın bir gerçeği. Her yıl 2 binden fazla orman yangını çıkıyor ve ortalama 10 bin hektarlık alan yok oluyor.  Ancak ne yazık ki, ilk kez bu boyutta bir yangın felaketi ile karşı karşı karşıyayız.

Türkiye ormanları dünyanın başka hiç bir yerinde yaşamayan çok sayıda türe ev sahipliği yapıyor. Ancak nadir bitki türlerimizi ve yaban hayvanlarımızı çeşitli sebeplerle hızla kaybediyoruz. Bunların başında da yangınlar geliyor. Doğal alanlarımız yangınlara teslim olurken, tehdit altında olan türlerin sayısı da hızla artıyor. Böyle giderse dünya genelinde yaklaşık bir milyon tür tehlike altında olacak.

Bu gidişata “Dur!” diyebilmek için yapmamız gereken en önemli şey, türlerimizi ve onların doğal yaşam ortamlarını tehditlere karşı en iyi şekilde korumak, korunan alanlarımızı geliştirmek.

Doğayla uyumlu gelecek için sen de aramıza katıl, orman yangınlarından etkilenen canlıların yaralarını birlikte saralım.

NOT: Bağışınız sonrasında e-sertifikalarınızı düzenleyerek belirteceğiniz e-posta adresine gönderebilirsiniz. Basılı sertifika gönderilmeyecektir.