Panda Evlat Edinin

Pandaların yalnız ve utangaç canlılar olduklarını biliyor muydunuz? Genellikle Çin’in bambu ormanlarında, dağlarda ulaşılması zor ve uzak yerlerde, gözlerden uzakta yaşarlar.

Pandalar yiyeceklerinin %99’unu bambudan sağlar ve yetişkin bir panda günde  12-38kg arasında bambu yer. Çok iyi birer yüzücü olan pandalar, ağaçlara tırmanma konusunda da ustadır. Yetişkin bir panda azami 150kg iken yavru pandalar oldukça küçüktür, annesinin 900’de biri kadardır.

Bugün doğal ortamında sadece 2.000 panda kaldığını biliyor muydunuz? Daha önce Vietnam ve Myanmar’da görülen pandalara bugün sadece Çin’de rastlanıyor.

Uluslararası Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) Kırmızı Listesi’ne göre pandaların nesli tehlike altında.

Kitlesel turizm, bambu ormanlarının yok edilmesi ve avcılık pandaların geleceklerini tehdit eden başlıca faktörler.

WWF’nin pandaları korumak için yürüttüğü çalışmalar sonucunda, yeni rezervler ve yeşil koridorların gelişmesiyle pandaların yaşam alanları arttı. Kaçak avlanma ve illegal ağaç kesimi gibi pandaların hayatta kalmalarına yönelik tehditler oldukça düşürüldü.  Sadece 10 yıl önce doğadaki panda sayısı 1596 iken bu sayı 2000’e ulaştı. Doğa koruma çalışmaları güzel sonuçlar veriyor ancak tehlike geçmiş değil… Pandaların yalnızca belgesellerde kalmaması için desteğinize ihtiyacımız var!

Sembolik olarak bir panda evlat edinerek sevdiklerinize ve doğaya en güzel hediyeyi verebilirsiniz. Evlat edinin, yaşam alanlarının korunması için yürütülen çalışmalara destek olun.

ÖNEMLİ NOT: Panda peluş oyuncağının stoklarımızda KALMADIĞINI üzülerek belirtmek isteriz. 330 TL ve üzeri bağışlarınızda  PELUŞ OYUNCAK GÖNDEREMEYECEĞİMİZİ belirtiriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

NOT: Bu bölümden yalnızca bireysel bağışlar kabul edilmektedir.

Bireysel bağışlar için uyelik@wwf.org.tr adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

- 75 TL bağışınızda e-sertifikanızı tasarlayabilir ve e-posta adresinize gönderebilirsiniz.

- 125 TL bağışınızda e-sertifikanızın yanı sıra bilgi kitapçığı ve sertifikanızın isme özel hazırlanmış halini basılı olarak belirteceğiniz adrese gönderiyoruz.

- 170 TL bağışınızda e-sertifikanızın yanı sıra bilgi kitapçığı ve sertifikanızın isme özel hazırlanmış basılı halini ve ekilebilir, tohumlu kağıttan oluşan 3 adet kartpostal & kraft zarf setini belirteceğiniz adrese gönderiyoruz.

- 200 TL bağışınızda e-sertifikanızın yanı sıra bilgi kitapçığı ve sertifikanızın isme özel hazırlanmış basılı halini ve kapakları ekilebilir, tohumlu kağıttan oluşan, içerisinde 4 adet kartpostal bulunan not defterini belirteceğiniz adrese gönderiyoruz.

- 330 TL bağışınızda e-sertifika, bilgi kitapçığı ve sertifikanızın isme özel hazırlanmış basılı haliyle birlikte türe özel hediyenizi belirteceğiniz adrese gönderiyoruz.

- 365 TL bağışınızda e-sertifika, bilgi kitapçığı ve sertifikanızın isme özel hazırlanmış basılı haliyle birlikte türe özel hediyenizin yanı sıra kalp şeklinde, kır çiçeği tohum topunu belirteceğiniz adrese gönderiyoruz.